----
← Terug naar overzicht

Luckx steunt dierenopvangcentrum SOS Wilde Dieren

01.03.2000

Samen maken we het verschil

“We worden al jaren goed ontvangen in onze lokale omgeving”, zegt zaakvoerder Jens Plantefève-Castryck. “Daarom vinden we het belangrijk om zo vaak mogelijk ook iets terug te geven. Enkele weken geleden ontvingen we een hartverwarmende e-mail van Patrick , een vrijwilliger bij SOS Wilde Dieren. Hij vertelde over de uitdagingen waar het opvangcentrum voor staat en legde uit dat het gebouw aan een dringende renovatie toe is, onder impuls van de verstrengde normen van het Agentschap voor Natuur en Bos.”

 

“Een tijd geleden heb ik Luckx bij mij thuis nieuwe ramen en deuren laten plaatsen”, legt Patrick uit, “en zo kwam ik op het idee om hen ook voor het opvangcentrum te contacteren. Of ze geen profielen of glas wilden doneren die anders op de container zouden belanden. De mensen van Luckx begonnen zonder verpinken met ons mee te denken en na een bezoekje of twee aan de productiesite in Tubeke werden er gratis een tiental nieuwe ramen en deuren geleverd. ”

 

“We zijn heel blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen om van de renovatie van het opvangcentrum een succes te maken”, zegt Jens. “De voortdurende inzet en toewijding van de mensen van SOS Wilde Dieren is opmerkelijk. Dankzij onze vele klanten, die ons vertrouwen met hun projecten en telkens opnieuw met ons samenwerken, kunnen we maatschappelijke initiatieven als deze ondersteunen.”

 

Herbestemming van ongebruikte materialen in atelier

In alles wat we bij Luckx doen, proberen we bovendien zo duurzaam en kwalitatief mogelijk te werken. We geloven heel sterk in een duurzamere en groenere wereld en willen ook zo een betekenisvolle impact hebben op onze omgeving. Dankzij projecten als dit kunnen we ook op vlak van duurzaamheid een verschil maken. “Af en toe heb je (renovatie)projecten die in laatste instantie niet doorgaan”, legt jens uit. “Dan blijf je als producent zitten met op maat gemaakte ramen en deuren die geen bestemming meer hebben. Nutteloos afval, eigenlijk. Door de samenwerking met opvangcentrum SOS Wilde Dieren hebben we een deel van de ongebruikte ramen en deuren in ons atelier een nieuwe bestemming kunnen geven. En zo hebben we samen de afvalberg weer wat kleiner gemaakt. Win-win!”

Op maat van uw profiel

{{ Session::put('ss_popup', true) }}